dimecres, 21 de gener del 2009

Crònica de la cafeta del dissabte 17!

La Bastonera de Sant Andreu no està subvencionada ni ho estarà... I clar, arriba un moment que ens feien falta diners per diverses qüestions: nous faldellins ajuda econòmica pel local dels Diables a on assagem, etc... (maleït sistema capitalista que ens obliga a treballar amb diners). Davant d’aquesta situació vam decidir, per una vegada, posar-nos a l'altre costat de la barra; vist la nostra afició a fer birres, aquesta vegada, a més de consumir-les, també les posàvem.

El lloc triat va ser el Centre Social Okupat “La Gordíssima” i l’hora d’inici les 20:30.

Arribada l’hora “h” vam començar amb només membres de la colla, algun membre del centre social, i una persona de l’Eixample; es veu que el poder de convocatòria del Barça (que jugava de 20:00 a 22:00) de moment és més gran que el de la Bastonera (però només de moment, eh!). Aleshores, donada la tranquil·litat imperant a l'hora que jugava el Barça, es va començar a jugar al kiriki, amb la particularitat que qui perdia havia de fer un glopet de birra, qüestió que no era del tot respectada, perquè com tots/es sabeu hi ha I.V a la colla que estàvem bevent coca cola...

Una vegada el Barça donava mostra de la seva superioritat en la lliga de l’estat espanyol, va començar a arribar genteta... hi havia gent de tot els sectors del poble, molta gent de l’Eixample i mica en mica es va omplir... El Punxa-Disc Absolució Jona va començar a posar patxangueo... el nivell alcohòlic va anat pujant... i la gent començava a ballar patxanga (a excepció d'uns/es quants/es membres de la colla que seguien amb una mena de ludopatia jugant al “rapido” o al “mechero”, algunes amb més habilitat que d'altres...)

És de destacar que no va haver-hi cap actuació sorpresa tal i com vam prometre...o gairebé... perquè donat que ja tenim experiència, uns/es quants/es vam començar a ballar sense bastons, cosa que comença a ser un clàssic a les activitats socials de la colla.

Amb els nivells d'alcohol prou alt com per trencar un etilòmetre va arribar l’hora de tancada, amb la Gordissima plena, balls espectaculars dels skins de Sant Andreu, membres de la colla cridant a l’estil hooligan la musica de la floreta,... i vist el que hi havia, es va decidir estirar-la una miqueta més... fins que a això de 2/4 de 4, a cop de motxo i raspall es va començar a fer fora a tothom i a netejar l’espai (s’ha de dir que tothom, o gairebé, va col·laborar i no crec que s’hagin de prendre mesures tal i com la que s’havia proposat per qui fes el I.V: enterrar-lo fins la cintura i ballar el corre-corre damunt seu).

Una vegada net com una patena el CSO els resistent vam anar a buscar algun lloc per continuar... com no... fent birres. Resultat: Llafranc. Lloc que no es caracteritza precisament per la simpatia del personal i per l’econòmic dels preus. 4 Euros la mitjana!!!!!!

Des de aquesta colla bastonera volem aprofitar per fer una crida a impulsar una campanya de BOICOT AL LLAFRANC, que es visualitzi amb cartells, pegates, grups al facebook, manifestacions i un posterior assalt del local per col·lectivitzar-lo i fer-ne un ús popular, amable i econòmic per al poble. Això és el que passa quan després de rebre'ns directament amb un “no quiero lios”, cobrar-nos 4€ per cada birra i robar-ne 4 més per un canvi 'mal donat' , a sobre ens fa fora del bar i es queden dins amb els seus amics. És curiós com passa el temps en aquest bar: et diuen que en 5 minuts tanquen i al cap de 2 ja t'estan fent fora.

Sempre ens quedarà la Gordíssima... i algun dia haurem d'inventar els “clandes”...

Ah, i evidentment, vam poder guanyar calerons per l'autogestió de la Bastonera, que fet i fet era l'objectiu principal, i és d'esperar que poguem incorporar els camalls ben aviat. I tot seguit, els pedaços amb el logo, que estem a punt d'acordar del defintiu!!

Amunt la Bastonera!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cartell que ho va començar tot

Cartell que ho va començar tot
Primer cartell de la colla

Cartell provisional de la Bastonera de St. Andreu

Cartell provisional de la Bastonera de St. Andreu
Segon cartell de la colla