dissabte, 31 de gener del 2009

Contra el feixisme, violència bastonera!

El passat 24 de gener....... Una altra actuació!! Aquest cop vam poder modificar el nostre lema “Contra el patriarcat, violència bastonera!!! (en honor a les animadores que van actuar just davant nostre al cap del Sant Andreu). Ara podem canviar el nostre lema per “Contra el feixisme violència bastonera”, doncs l’Esquerra Independentista ens va convidar a actuar a l’acte convocat per commemorar els 70 anys de l’entrada de les tropes feixistes a Barcelona.

A les tres de la tarda (ens agradaria dir puntuals, però mai no ho aconseguim) estàvem a la porta de Sta. Maria del Mar a Barcelona, preparades per assajar. Nervioses com una mala cosa, intentàvem que els balls ens sortíssim millor que a l’actuació anterior a Horta. I entre assaig i assaig: guiris que preguntaven “What’s thaaaat?” i els bastoners de Gràcia Cop a Cop enrient-se dels nostres bastons que ells anomenaven “palillus”,

Posant fi a l’assaig, vam anar a treure el cap al passeig del Born, per veure l’ambient del lloc d’actuació i després ens vàrem anar a vestir de bastoneres, sense camalls ni res, seguint la línia punki de la colla. I un cop vestides, a fer un bon “carajillo” per fer passar els nervis. Potser l’alcohol no ens fa ballar millor, però l’alegria que dúiem a sobre no ens la treia ningú.

I per fi…. Primera tanda de balls: comencen les gralles, segueixen els Bastoners de Lleida i….. La Bastonera de Sant Andreu!!!!, després Picadits de Vilassar i Cop a Cop de Gràcia. Amunt, amunt!!! Vam ballar “El Merdós” i el “Corre-Corre”, que van sortir prou bé!!!.

Un cop trencat el gel, les colles vam tornar a ballar, i aquest cop vam fer el nostre ball estrella: “La floreta”. Amunt penya!!! I vinga a saltar i brincar! Potser no sóm de les colles que piquen més fort... però en energia no ens guanya ningú.

I això no va ser més que el començament de la tarda. Ja que després de les actuacions de cultura popular (concretant: després de les actuacions bastoneres) hi va haver el gruix de la jornada: “l'homenatge als/les lluitadors/es antifeixistes” amb tot un seguit de parlaments.

Ja sense nervis, a la manifestació, la Bastonera vam portar les torxes, just darrera la colla de Vilassar, que portaven l’Estelada gegant encapçalant la mani. L’idea era prou bona: les colles bastoneres, amb el faldellí i la camisa de ball, totes uniformades, havíem de portar l’Estelada i la torxes, però amb la rasca que feia dúiem les jaquetes i forros cordats fins al coll, i de l’uniforme ni rastre, sols es veia un xic del faldellí per sota la jaqueta.

La manifestació va acabar al punt inicial, al passeig del Born, on es va cloure l’acte amb un concert. En aquest punt, els membres de la colla ens vam anar disgregat poc a poc, i es aquí on van començar les primeres desercions.


Vídeo on surt la Bastonera (al principi ballant, i després se'n veuen membres amb les torxes).


Un altre vídeo on no surt la Bastonera però sí les fotos del borbó i el dictador cremant!!


Quan tinguem fotos, les penjarem!

Imatges de La Bastonera al Passeig del Born: http://picasaweb.google.com/olgaschluter/LaBastoneraDeStAndreu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cartell que ho va començar tot

Cartell que ho va començar tot
Primer cartell de la colla

Cartell provisional de la Bastonera de St. Andreu

Cartell provisional de la Bastonera de St. Andreu
Segon cartell de la colla