dijous, 22 de gener del 2009

Dissabte 24 ballem! Contra el feixisme, violència bastonera!


Pooobleee!!
Geeeeent!!
Coooollaaaa!!!

Que demà passat, dissabte 24, ballem!!

I ho fem un marc especial: al Passeig del Born, a tocar del Fossar de les Moreres (on no s'hi enterra cap traïdor, i sovint tampoc ni hi parlen!), durant la jornada que l'Esquerra Independentista (el moviment polític, l'EI de debò, no la patranya aquesta del pallasso l'uriel bertran, que es va voler copiar el nom per confondre la gent) ha convocat per commemorar els 70 anys de l'entrada de les tropes feixistes de Franco a Barcelona. Era el 26 de gener de 1939.

Cal dir que un altre 26 de gener, el de 1641, els catalans/es vam guanyar els castellans a la Batalla de Montjuïc. Era en el context de la Revolta dels Segadors. Llàstima que al final vam perdre i va començar el desmembrament de Catalunya (Països Catalans) amb la partició i entrega a la corona gavatxa (aka francesa) del Rosselló, el Conflent, el Vallespir, el Capcir i mitja Cerdanya, el que avui es coneix com a Catalunya Nord. Això va ser el 7 de novembre de 1659.

Un altre 26 de gener, el de 1978, moria assassinat per la policia Martí Marcó, que aleshores era militant de les "jerc" i que ara seria titllat de terrorista, fins i tot per les mateixes "jerc", que en un exercici de cínica hipocresia li reten homenatge; però només pel fet que era militant seu: si algú ara agafa les armes, què direu, botiflers?

D'un temps ençà, el 26 de gener és el dia del Combatent Català...

Però tornant al que ens ocupa,

Què?: que aquest dissabte ballem.
On?: al Passeig del Born
Quan?: a les 16.24 i a les 16.58
Perdó?: sí, sí, a les 16.24 i a les 16.58h. És que hi ha altres colles i la programació està tota combinada...

Bé, i això de les colles serà només el començament; després hi ha acte d'homenatge als/les lluitadors/es antifeixistes; manifestació; acte polític; i concert. Vaja, que n'hi ha per estar-s'hi tota la tarda-vespre!!

Un dia dur, direu... i tant! Tant, que per a l'endemà 25, ja ens hem programat un esmorzar de forquilla!! Hahaha, com avança la comissió gastronomia!

Apa, ja ho sabeu:
CONTRA EL FEIXISME, VIOLÈNCIA BASTONERA!

1 comentari:

  1. Ep bastoneres, he vist un parell de fotos xules de l'actuació de dissabte. Molt artístiques, gran la bastonera!
    http://www.naciodigital.cat/foto.php?gal=76&foto=2225
    http://www.naciodigital.cat/foto.php?gal=76&foto=2220
    http://www.naciodigital.cat/foto.php?gal=76&foto=2229

    ResponElimina

Cartell que ho va començar tot

Cartell que ho va començar tot
Primer cartell de la colla

Cartell provisional de la Bastonera de St. Andreu

Cartell provisional de la Bastonera de St. Andreu
Segon cartell de la colla