dimecres, 10 de febrer de 2010

Crònica de l´Eixida sobre el viatge a Belfast


La Bastonera, present al Catalan Day de Belfast

Durant el primer cap de setmana de febrer, ha tingut lloc a Belfast (Irlanda del Nord) el Catalan Day. Organitzat per un col·lectiu de catalans i catalanes residents a la ciutat, la jornada va servir per donar a conèixer als irlandesos i irlandeses diferents aspectes de la lluita i la cultura catalanes.

El divendres 5 de febrer, el tret de sortida el va donar una xerrada a càrrec de membres d’Endavant i la CUP sobre la situació actual i les prioritats de la lluita de l’Esquerra Independentista als Països Catalans. Una vintena llarga de persones, entre irlandeses, catalanes i basques (amb una gran presència a la ciutat, també) assistiren a la xerrada. Al vespre, un sopar amb prop de 70 persones donaria pas a l’actuació musical de la jornada: un cantautor irlandàs a capel·la; un parella fent música tradicional irlandesa i un cantant de rap en gaèl·lic originari de Zimbabwe van obrir l’espectacle, que va acabar amb el concert del grup de hip-hop català At Versaris, seguit fervorosament per la nombrosa comitiva catalana.

A l’endemà al matí, els i les catalanes van assistir a un tour polític per Belfast. Durant el tour, que durà més de 4 hores, les assistents van poder recórrer diferents punts calents de la ciutat, així com apropar-se al conflicte modern, des de mitjans dels anys 60 del segle passat fins l’actualitat. El tour està organitzat per Coiste, una associació que busca sortides laborals a ex-presos polítics irlandesos.

A la tarda, va arribar el torn de les actuacions bastoneres, que es van anar intercalant. Entre la Bastonera de Sant Andreu i la colla bastonera d’Igualada Garrotades van arrancar nombrosos aplaudiments i ànims del públic, tant català com irlandès, que s’aplegà per veure’ls.

Acabades les propostes del Catalan Day, la Bastonera de Sant Andreu va aprofitar les hores restants per gaudir de les festes West Belfast, que tenien lloc aquells dies, i conèixer una mica més la ciutat. La colla va tornar en sengles vols entre diumenge i dilluns, després de fer el que ha estat la seva primera actuació internacional.


Notícia extreta de l´Eixida: http://eixida.wordpress.com

http://eixida.wordpress.com/2010/02/10/la-bastonera-present-al-catalan-day-de-belfast/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cartell que ho va començar tot

Cartell que ho va començar tot
Primer cartell de la colla

Cartell provisional de la Bastonera de St. Andreu

Cartell provisional de la Bastonera de St. Andreu
Segon cartell de la colla